І возвеличимо на диво І розум наш, і наш язик... (Т. Шевченко)

18 лип. 2016 р.

Навчальний рік не триватиме до 1 липня, - МОН


У Міністерстві освіти і науки спростували інформацію про начебто продовження навчального року до 1 липня. Відповідне роз'яснення опубліковане на сайті відомства.
Зокрема, у повідомленні МОН наголошується, що жодного рішення щодо продовження або скорочення тривалості навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах в 2016 або 2017 році міністерство не приймало, а цьогорічний лист МОН Про структуру навчального року та навчальні плани ЗНЗ в цьому питанні не відрізняється від минулорічних.
Також у Міносвіти зазначили, структура навчального року за чвертями, півріччями та семестрами, а також тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.
Режим роботи загальноосвітнього навчального закладу визначається ним на основі нормативно-правових актів та за погодженням з відповідним органом державної санітарно-епідеміологічної служби.
«В червні у загальноосвітніх навчальних закладах може проходити державна підсумкова атестація, шкільні практики, екскурсії і це традиційно є частиною навчального року. Таку ж структуру навчального року планується зберегти і в 2016/2017 навчальному році», - повідомили у Міносвіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

СловОпис

Усе - під рукою)

Українська література - в кіно)