І возвеличимо на диво І розум наш, і наш язик... (Т. Шевченко)

10 лип. 2016 р.

Просто краса, краса, краса - як виглядали українці 100 років тому


"Тільки малоросіянки та парижанки вміють вдягатися зі смаком! Ви не повірите, як чарівно вбираються дівчата, парубки теж ладно. Це дійсно народний, зручний і граціозний костюм, дарма що здоровенні чоботи. А які дукати, моніста!!! Головні пов'язки, квіти!! А які лиця!!! А яка мова!!! Просто краса, краса і краса!!!" - писав художник Ілля Рєпін.
Основні елементи українського народного вбрання були сформовані ще в княжі часи та пізніше майже не змінювалися. Одяг українців залежав від місця проживання та матеріального становища населення. За місцевістю можна вирізнити і особливості одягу певних регіонів України, таких як: Волинь, Поділля, Полісся, Покуття, Гуцульщина, Бойківщина, Лемківщина, Слобожанщина, Полтавщина та власне Подніпрянська Україна. Одяг поділявся на святковий і буденний, зимовий і літній.

Краса жіноча - автор Кумартун Краса жіноча незбагненна її ніяк не передать Чарує полум’ям безмежним що й у ночі не можна спать. Цей образ, серце зігріває, тривожить душу раз у раз Такого більше не буває, таке буває тільки раз. Як пощастить її зустріти – тримай, кохай, люби, гори Усі скарби, що є на світі, до ніг коханій поклади. Вона краса і берегиня, вона продовження твоє, Вона - це всесвіт невловимий, що зараз поруч тебе є. Вона дарує щастя, втіху зігріє ніжністю, теплом, Неначе сонячна утіха, накриє ласкою й добром. Її усмішка в сих лікує, підносить погляд до небес, Волосся грає і хвилює, а дотик – знову я воскрес! Воскрес! Живу і буду жити, творити щастя на Землі Любове! – світла і велика, безмежна сила у тобі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

СловОпис

Усе - під рукою)

Українська література - в кіно)