І возвеличимо на диво І розум наш, і наш язик... (Т. Шевченко)

22 серп. 2017 р.

Сійте в головах думи вольнії

Минає 161 рік від дня народження Івана Франка – знакової постаті україн­ської та світової культу­ри. Справжній титан пра­ці, який жив і творив в ім’я свого народу. Щиро вірив у неминучість національно­го відродження, в те, що українці будуть господаря­ми у “своїй хаті” і на “сво­їм полі”, “у народів вільних колі”.

Друкована спадщина Франка на­лічує 50 томів. І це лише третина написаного. Йо­го доробок українською, ні­мецькою, польською, ро­сійською, болгарською мовами за приблизними оцінка­ми – кілька тисяч творів. Вершиною поетичної твор­чості стала поема “Мойсей” (1905), де за допомогою біблійного сюжету алегорично зображено піднесення українського народу на боротьбу за незалежність.
Варто переглянути

1 груд. 2016 ... Мітки: відміни іменників, ЗНО, Іменник, Морфологія, Презентація, укр мова. Мовознавча скарбниця. Маю гарну люблячу і розуміючу сім'ю ...
natalianemirovska.blogspot.com
2 січ. 2016 ... Іменником називається самостійна частина мови, що: а) вказує на ... Іменник як частина мови має постійні морфологічні ознаки, а саме:.
natalianemirovska.blogspot.com
5 лис. 2016 ... Тестування з теми : Іменник ... Мітки: ЗНО, Іменник, Укр. мова · Мовознавча скарбниця. Маю гарну люблячу і розуміючу сім'ю.
natalianemirovska.blogspot.com
25 лис. 2016 ... Учні 6-Б класу, будь ласка. випробуйте свої вміння та навички з теми : " Іменник: істоти та неістоти" Успіхів) Будьте уважними, не робіть ...
natalianemirovska.blogspot.com
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

СловОпис

Усе - під рукою)

Українська література - в кіно)