І возвеличимо на диво І розум наш, і наш язик... (Т. Шевченко)

24 лист. 2016 р.

24 листопада проведено вечір-реквієм «Голодомор – смуток душі, біль серця», присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів

Сьогодні, 24 листопада, в приміщенні читального залу центральної бібліотеки відбувся вечір-реквієм «Голодомор – смуток душі, біль серця» на вшанування всіх загиблих в роки голодомору 1932-1933 рр. 
У заході взяли участь учні СЗШ І-ІІІ ст. № 4 м. Гайсин, учитель історії, краєзнавець Ткаченко Іван Петрович, читачі бібліотеки. На початку ХХ століття Україна зазнала одну з найстрашніших трагедій не лише у вітчизняній, але й у світовій історії – голодомор. Голодомор став національною трагедією. Тільки протягом 1932-1933 рр. загинула п’ята частина сільського населення України. 
Ця трагедія відібрала життя, за різними оцінками, від 7 до 10 мільйонів наших співвітчизників. Її згубні демографічні, історико-культурні та соціально-економічні наслідки ми відчуваємо й понині. По всій Україні в кожну четверту суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Відзначається, щоб зберегти історичну пам’ять поколінь, без чого не можна відчувати себе єдиним народом. З такими історичними фактами та повідомленнями звернулись до всіх присутніх в читальному залі ведучі заходу – Ірина Хилобокова і Катерина Гончарук. Іван Петрович Ткаченко, автор численних книг та статей, розповів присутнім, що неоголошена війна проти людства, геноцид, назавжди наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну самосвідомість. Масштаби трагедії важко оцінити. Голодомор назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю. Але наш народ вистояв. І тепер, пам’ятаючи про незламність духу, українці зможуть  дати відсіч агресору зі Сходу. Також було продемонстровано відеоматеріали про роки голодомору самих свідків голодомору. 
Інформацію отримано з: http://www.gaysin-rda.gov.ua/component/content/article/2-2013-02-28-13-20-27/4426------l-----r--------.html © www.gaysin-rda.gov.ua



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

СловОпис

Усе - під рукою)

Українська література - в кіно)