І возвеличимо на диво І розум наш, і наш язик... (Т. Шевченко)

23 вер. 2016 р.

12 причин, чому корисно читати книги


У дитинстві нам часто говорили про те, що потрібно читати книги, щоб вирости розумною людиною. І дійсно, книги збагачують нас і багато чому вчать.
Багато хто з нас читають книги постійно, хтось — рідше. Хтось читає історичні романи, а хтось читає тільки журнали в літаку — все залежить від освіти, настрою, характеру і т.д.
Але чи знаєте ви, що є маса причин, навіщо читати книги? Деякі причини можуть вас сильно здивувати, інші — точно надихнуть на читання якої-небудь книги з психології, наприклад. Тим паче, що зараз достатньо скачать книги з інтернету, щоб розпочати читати.
23-01-15-foto-600x404-1
Отже, вашій увазі 12 причин, чому корисно читати книги?
1. Коли ми читаємо авторів, які добре пишуть, ми звикаємо добре і правильно говорити. Це одна з найголовніших причин, навіщо читати книги.
2. Культура людини визначається не тим, скільки книг вона прочитала, а тим, скільки книг вона зрозуміла.
3. Люди, які читають книги, завжди будуть вести за собою людей, які дивляться телевізор. Це — одна з вагомих причин, чому корисно читати книги.
4. Будь-яка книга краще, ніж фільм, тому що наша уява безмежна — немає меж спецефектів, які ми можемо собі уявити (на відміну від фільмів).
5. Людей можна розділити на дві групи: на тих, хто читає книги, і тих, хто слухає людей, які читають книги.
6. Все, що ми читаємо, немов по крупицях, збирається в загальну картину світу — а це і є наші знання і наша ерудиція.
7. Читання також позитивно впливає на мозок, як впливають вправи на тіло. Хочете тримати мозок у тонусі? Тоді вам точно потрібно читати книги.
8. Є злочини, які гірші від спалювання книг. Один з них — не читати книги. (Рей Бредбері)
9. Щоб стати розумною людиною, достатньо прочитати 10 книг, але, щоб знайти їх, вам знадобиться перечитати тисячі інших книг.
10. Книги це кораблі, які проходять крізь величезне море часу і дбайливо доставляють свій цінний вантаж від покоління до покоління. (Френсіс Бекон)
11. Пам’ятайте, що враження, яке ви справляєте, залежить від того, що ви читаєте. (Джим Рон)
12. Довіряйте книгам, адже вони — ваші найближчі друзі. Книги, як і друзі, мовчать, коли потрібно, і дарують вам весь світ на долоні, коли вам необхідно.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

СловОпис

Усе - під рукою)

Українська література - в кіно)